(Kirjoitus Ilkassa 20.4.2018) Kristillisyyttä ajetaan maassamme tosi ahtaalle. Pieni joukko vapaa-ajattelijoita ja uskonnottomia ajaa niin voimalla agendaansa poistaa kristillisyys kokonaan kouluista ja yhteiskunnasta, että miljoonat kristityt taipuvat hiljaa lähes kaikkeen. Opetushallitus kuuntelee lähinnä ensiksi mainittuja.

Pelko aluehallintovirastoon kanteluista ajaa koulut tekemään varmuuden vuoksi -ratkaisuja, ettei kukaan saa valituksen aihetta. Virsi on lähes lainsuojaton. Perinteen vuoksi Enkeli taivaan ja Suvivirsi saadaan koulun joulu- ja kevätjuhlissa laulaa, mutta siinäpä se melkein sitten onkin.

Samaan aikaan idän uskonnoista tulevat vaikutteet vyöryvät maahamme. Ja ei- en kirjoita nyt islamisaatiosta tässä kohtaa, se on toinen aihe. Puhun idän uskonnoista vaikutteensa saaneista meditaatiosta, mindfulnessista ym. Kristillistä ruokarukousta pidetään kuitenkin nykyisin liian vaarallisena. Puutarhamyymälöissä käyvät kaupaksi buddha-patsaat, mutta Jeesus on täysin poistettu julkisesta katukuvasta. Ettei kukaan vaan loukkaannu.

Onhan Suomessa uskonnonvapaus, myös positiivinen sellainen. On aika pysäyttävä ajatus, jos Suomessa ei enää voitaisi viedä oppilaita adventti- ja pääsiäiskirkkoon. Tottakai on huomioitava uskonnottomat ja muut kuin kristityt oppilaat rinnakkaistilaisuudella, mutta ei kai se nyt ole mikään ongelma?

Kristinuskon sanoma armosta ja huolehtivasta, rakastavasta Taivaan Isästä tuovat turvaa lastemme elämään. Rauhoittuminen ja hartauden kokeminen valmistavat suurten juhlapyhien viettoon. Milloin näistä on tullut niin vaarallisia asioita?

Milloinkohan muuten Suomen tasavallan presidentistä tehdään kantelu aluehallintovirastoon, hänellä kun on ollut tapana toivottaa uudenvuodenpuheessaan Suomen kansalle Jumalan siunausta?

Kati Nummensalo
Seinäjoki