Nainen varustettuna päämäärillä ja suurella sydämellä

Tutustuessani Katiin, muistan ajatelleeni, että tästä naisesta on päättäjäksi. Mikä tärkeintä, minulle jäi heti aluksi hyvin lämminhenkinen kuva Katista. Hän kannusti minua nuorena saavuttamaan unelmiani ja se teki erityisen suuren vaikutuksen minuun. Hän todella välitti. Kaipaamme Katin kaltaisia, välittäviä ihmisiä, istumaan välillä niin kylmältä ja kovalta tuntuvaan eduskuntaan. Hänen kaltaisensa ihmiset voivat muuttaa maailmaa.

Kuten totesin, koen Katin välittävän minusta nuorena opiskelijana. Luokanopettajana ja perheellisenä häneltä löytyy ymmärrystä lasten ja perheiden kohtaamiin ongelmiin nyky-yhteiskunnassa. Kristillisdemokraattina hän pitää myös vanhusten puolia. Vanhusten oikeudet ovatkin olleet esillä kristillisdemokraattien yhtenä tärkeänä teemana nyt ennen eduskuntavaaleja. Kristittynä Kati tuntee käsitteen lähimmäisenrakkaus ja ottaa sen mukaan päätöksiinsä. Arvojensa ja vakaumuksensa tähden hän ei ole suuntaamassa eduskuntaan ainoastaan edistämään omia etujaan, eikä varmasti tule tekemään kylmää politiikkaa, jos valitsemme hänet edustajaksemme.

Tuoreen Alma Median ja Tietoykkösen teettämän kyselyn mukaan 58 % kyselyyn vastanneista pitää KD:n puoluejohtajaa Sari Essayahia henkilönä, jonka sanomisiin voi luottaa. Toisten puoluejohtajien tulokset jäivät kauas taakse. Tämä kertoo mielestäni myös siitä, että Kristillisdemokraatit kokonaisuudessaan on luotettava, suoraselkäinen ja arvostettava puolue. Henkilönä Kati sopisi heidän edustajakseen, koska pidän myös häntä rehellisenä ja sanojensa mittaisena naisena. Kati ei heilu kuin tuuliviiri, hän pysyy mielipiteidensä takana vankasti. Juuri tätä piirrettä arvostan Katissa suuresti. Kristillisten arvojen takana seisominen ei nimittäin ole aina helppoa, mutta olen nähnyt, että Kati pystyy siihen.

Kun mietin Katia, näen hänet kävelemässä eduskuntatalon portaita. Näen hänet tekemässä hyviä päätöksiä Suomen kansalaisten puolesta ja toivoisin, että kaikki muutkin voisivat olla yhtä hyväsydämisiä ja selkärankaisia päättäjiä kuin hän. Koska ei ole kuitenkaan mahdollista valita kahtasataa Katia, toivoisin, että auttaisitte minua valitsemaan edes yhden Katin. Hän on minun valintani.

Ami Rajala
Oikeustieteen ylioppilas
Vaasa/Seinäjoki